Krukodlat för terrass och orangeri

Många av våra favoritväxter är demokratiska. Det spelar ingen roll om du bor i Kiruna eller Trelleborg. De måste räddas undan vintern. Egentligen är det lite märkligt och rörande att vi nordbor har en sådan vurm för det exotiska.

För mig handlar det naturligtvis om växternas skönhet och själva utmaningen att lyckas odla det omöjliga. Men också att en färgsprakande bougainvillea är biljett rakt söderut. När jag går runt med vattenkannan och ett glas vin på terrassen tror jag att jag är i Italien. Det blir många vinglas under sommaren.

Framåt hösten rullar jag in alla krukodlade skönheter i orangeriet och våren därpå börjar det om igen. Det är Bougainvillea, Diadembuske, Agapantus, Citron, Hibiskus, Mimosa, Rosmarin och Passionsblomma.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Rulla till toppen
Scroll to Top