STORA TRÄD & HÖGA HÄCKAR

körsbärsträd

Inte alla har tid att vänta. Det tar i runda slängar 10 år innan du kan sitta i skuggan av ditt valnötsträd om du köper ett litet på från början. Likaså kan det kännas tröstlöst att vänta på att häcken blivit hög nog att tjänstgöra som insyns- och vindskydd. Vi tar hem stora träd och höga häckar från kontinenten under vinterhalvåret, oktober till april. Ett riktigt stort träd kostar inte mer än en soffa från det stora möbelvaruhuset. Hoppa över soffan säger jag.

För dig som bor i Skåne: Det är din plikta att odla exotiskt eftersom (nästan) ingen annan kan. Förutom valnöt tänker jag på äkta kastanj, mullbär, persika, aprikos och mandel. Utöver sköna smaker från fjärran land är min favorit platanen. Gärna klippt som en parasoll. En parasoll som inte flyger in till grannen när det blåser hårt.

Kanske du vill ha en allé med träd upp mot huset. Linden är en klassiker, likaså silverpilen eller varför inte pelaravenbok. I Skåne har man alltid omgärdat sig med höga, täta häckar. Det beror antagligen på att det blåser hela tiden. Köp stora liguster, avenbok, bok eller tujahäckar redan från början.
VI hjälper dig med planteringen och droppbevattning. Skicka en mejl så kan vi prata om saken.

Rulla till toppen
Scroll to Top